11.3 C
București
duminică, 25 septembrie 2022 - 4:25
No menu items!

Mama care a demascat șpaga de la Școala 10: „Domnul de la poliție ne-a zis: păi asta nu e mită, ne-ați dat de lucru”. Anchetă la secția 6 Poliție

spot_img

scoala-numarul-10-bucuresti

„Domnul de la poliție care ne-a luat tuturor declarațiile ne-a și zis: păi asta nu e mită. (…) Și a zis că au foarte multe dosare și că nu au timp de prostii de felul ăsta”, a declarat pentru TVR mama care a demascat șpaga de la Școala 10.

Declarația mamei care a dat publicității primele înregistrări de la Școala generală nr. 10 „Maria Rosetti” București, în care învățătoarea Dana Blându cerea bani de la părinții copiilor din clasa ei, pentru cadourile care urmau să fie date de sărbători unor angajaţi ai unităţii de învăţământ, a urmat după ce polițiștii Secției 6, care au audiat-o pe Dana Blându, au propus procurorilor neînceperea urmăririi penale.

„Mă întreb foarte sincer dacă e de stat în țara asta sau nu. (…) Domnul de la poliție care ne-a luat tuturor declarațiile ne-a și zis: ‘păi asta nu e mită. Mită e atunci când cere și când îi dai bani în mână. Păi ne-ați dat dumneavoastră de lucru’. Și a zis că au foarte multe dosare și că nu au timp de prostii de felul ăsta. Deci clar că nu au considerat că este un caz grav”, a declarat pentru TVR mama care a demascat situația de la Scoala 10.

În urma declarației și a sesizării de către postul public de televiziune, Poliția Capitalei a dispus verificări la Secția 6, pentru a stabili „dacă polițistul a acționat potrivit spuselor persoanei”.

Polițiștii Secției 6 care au audiat-o pe Dana Blându, fosta învățătoarea de la Școala 10, acuzată că le cerea părinților bani pentru cadouri, au propus procurorilor neînceperea urmăririi penale (NUP), întrucât din probatoriul administrat nu se conturează elementele constitutive ale infracțiunii de primire de foloase necuvenite.

D.M.