14.8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 23:39

Malta își închide granițele pentru turiștii nevaccinați împotriva COVID-19. CE intervine

spot_img

Turiștii care ajung în Malta vor f nevoiți să prezinte dovada vaccinării împotriva COVID-19. Asta după ce autoritățile malteze au decis să închidă graniţele pentru persoanele nevaccinate din cauza numărului crescut de infectări din ultima perioadă.

Ministrul Sănătăţii, Chris Fearne, a anunțat că testul PCR nu va mai fi suficient pentru intrarea în țară începând cu 14 iulie, turiștii având nevoie de dovada vaccinării.

“Vom fi prima ţară din Europa care ia această măsură”, precizat ministrul.

Oficialii europeni condamnă decizia şi o consideră neconformă cu normele stabilite la nivel internaţional. În prezent, paşaportul sanitar european este cel care garantează libera trecere în UE, iar acesta conţine fie dovada vaccinării, fie pe cea a unui test negativ sau a trecerii prin boală.

Comisia Europeană vrea să convingă Malta să revină asupra deciziei de a-și închide granițele pentru persoanele nevaccinate, a declarat, luni, comisarul european pentru justiție, Didier Reynders.

„Au existat două decizii: certificatul pe care l-am pus în aplicare și care este obligatoriu pentru toate statele europene, ca dovadă a situației în ceea ce privește boala, și există și o recomandare adoptată de cele 27 de state, care pleacă de la ideea că pașaportul este suficient în sine, cu excepția cazului în care situația de sănătate se va deteriora. Prin urmare, vom discuta cu Malta, astfel încât să accepte testele PCR”, a explicat comisarul european.

                                                                                                                    Adina Silav