9 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 13:33
No menu items!

Malaysia opreşte căutarea zborului MH370 în Marea Chinei de Sud. Sistemele de transmisie ale Boeingului au fost “dezactivate”

spot_img

malaysian_pm

Premierul malaysian Najib Razak a anunţat sâmbătă oprirea căutării în Marea Chinei de Sud a avionului de tip Boeing 777 dispărut de pe radare în urmă cu o săptămână, din cauza unor informaţii potrivit cărora avionul a deviat de la rută către vestul peninsulei malaysiene.

Punem capăt operaţiunilor noastre în Marea Chinei de Sud şi reexaminăm desfăşurarea forţelor”, a declarat şeful Guvernului malaysian într-o conferinţă de presă.

Mişcările zborului MH370, care a dispărut în urmă cu o săptămână de pe radare după ce a părăsit ruta pe care trebuia să o urmeze, au fost provocate printr-o “acţiune deliberată”, a declarat sâmbătă premierul Najib Razak, care nu a confirmat o deturnare.

Sistemele de transmisie de date ale avionului de tip Boeing 777 “au fost dezactivate”, a adăugat el, într-o conferinţă de presă, dar contacte prin satelit au fost relevate timp de aproximativ şase ore după dispariţia avionului de pe ecranele radarelor civile.

Avionul se afla în acel moment – sâmbătă, 8 martie, ora 1.30 –  la jumătatea drumului, între coastele Malaysiei şi Vietnamului, după o oră de la decolarea de la Kuala Lumpur, cu destinaţia Beijing, având 239 de persoane la bord.

Avionul a schimbat direcţia, îndreptându-se către vest, spre Oceanul Indian. “Aceste mişcări sunt în concordanţă cu o acţiune deliberată a cuiva din avion”, a declarat şeful Guvernului.

Însă, “în pofida informaţiilor de presă care evocă o deturnare, doresc să fiu foarte clar: anchetăm încă toate posibilităţile care au putut să provoace schimbarea direcţiei (zborului) MH370”, a spus el.

Najib Razak a anunţat totodată oprirea căutărilor în Marea Chinei de Sud, din cauza acestor informaţii potrivit cărora avionul a deviat de la rută către vestul peninsulei malaysiene.

Punem capăt operaţiunilor noastre în Marea Chinei de Sud şi reexaminăm desfăşurarea forţelor“, a declarat şeful Guvernului în conferinţa de presă.

R.D.