14 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 17:36
No menu items!

Malala, distinsă cu Liberty Medal

spot_img

Malala a făcut apel la guvernul țării sale să nu mai cheltuiască bani pentru arme și să investească în viitorul copiilor

 Malala Yousafzai

Malala Yousafzai, militantă a drepturilor copiilor și cea mai tânără laureată a premiului Nobel pentru Pace, a fost distinsă marți cu Liberty Medal pentru “curajul și determinarea sa în fața adversității și pentru a fi servit drept porta-voce a celor ale căror drepturi și libertăți au fost încălcate”, informează miercuri AFP.

Distincția este acordată anual de National Constitution Center (NCC), muzeul de istorie din Philadelphia (Pennsylvania). Tânăra în vârstă de 17 ani a promis că va dedica cei 100.000 de dolari primiți ca recompensă educației din Pakistan.

În discursul său, Malala și-a exprimat dorința ca cei 57 de milioane de copii care nu merg la școală să aibă dreptul la educație. “Sunt onorată că am primit această medalie”, a declarat ea.

Malala a făcut apel la guvernul țării sale să nu mai cheltuiască bani pentru arme și să investească în viitorul copiilor.

Educația este cea mai bună armă pentru a combate sărăcia, ignoranța și terorismul. Cer lumii întregi să spună nu războiului

Malala Yousafzai,

militantă a drepturilor copiilor

Tânăra, care trăiește în prezent în Marea Britanie, s-a erijat ca figură majoră de luptă pentru dreptul la educație al fetelor în țara sa natală.

La 9 octombrie 2012, talibanii pakistanezi au oprit autobuzul școlar în care călătorea și au împușcat-o în cap, pe motiv că aduce atingere Islamului.

Pe lista laureaților Liberty Medal se află George Bush tatăl, Bill Clinton, Nelson Mandela, Shimon Peres, Kofi Annan și Bono, solistul trupei U2.