1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 2:17
No menu items!

Majoritatea românilor vrea unirea Republicii Moldova cu România (Sondaj)

spot_img

steaguri

Peste trei sferturi dintre români sunt de acord cu unirea Republicii Moldova cu România, potrivit unui sondaj realizat, vineri, de IRES și dat publicității sâmbătă. Același sondaj arată că mai mult de jumătate dintre români admiră declaraţia preşedintelui Traian Băsescu în legătură cu acest demers, considerat de şeful statului „următorul proiect politic” al ţării. În același timp, doar 20% dintre cei intervievați nu sunt de acord cu această unire.

Pe de altă parte, aproape o treime dintre respondenţi cred că majoritatea cetăţenilor moldoveni nu sunt de acord cu unirea ţării lor cu România, iar o cincime spun că românii nu sunt de acord cu această unire, relevă cercetarea realizată de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), citat de Mediafax.

De asemenea, peste 70% dintre respondenţi sunt de acord cu declaraţia şefului statului conform căreia „acum e oportun să o spunem, avem acest obiectiv, dacă vor vrea moldovenii, am spus-o la Chişinău. Sunt convins că dacă la Chişinău va exista un interes unionist, România va spune da”.

Eroarea maximă tolerată a acestui sondaj, realizat pe un eşantion de 1.132 persoane cu vârsta de minimum 18 ani, este de ± 3 %.

Valeriu Motoc