6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 11:07
No menu items!

Maior, Coldea şi Predoiu – la raport. Ultimatumul lui Băsescu: Vreau să ştiu care este PC-ul de pe care s-a făcut acel site

spot_img

Preşedintele a precizat vineri că le-a cerut şefilor SRI şi SIE un raport complet în cazul implicării structurilor de informaţii în campania electorală

Coldea_Maior_Basescu_SZ

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că a discutat cu şefii SRI şi SIE despre implicarea serviciilor de informaţii în campania electorală şi le-a cerut un raport complet “în câteva zile”.

Şeful statului a precizat la Realitatea TV că a discutat cu George Maior, Florian Coldea (şefii SRI) şi Silviu Predoiu (şeful interimar al SIE) atât despre materialul publicat de un freelancer despre dosarul “EADS”, cât şi despre urmărirea Elenei Udrea şi a Alinei Bica (procurorul şef al DIICOT) şi le-a spus: “Dacă nu e filaj al statului, îmi spuneţi al cui e!”, iar reacţia celor trei a fost că vor căuta.

Cineva a făcut acest filaj, pentru că suntem de acord că nu e vorba de paparazzi. Am întrebat: «Dacă nu e filaj al statului, la puterea pe care o aveţi, îmi spuneţi în câteva zile al cui e!»Eu nu pun degetul pe niciun serviciu, spun că au fost servicii. «Dacă nu au fost, îmi demonstraţi!». Nu ştiu dacă pot face asta, e problema lor. Eu am cerut un final la aceasta problemă publică – cine a facut supravegherea şefului DIICOT. (…)Din Statele Unite îl găsesc pe hackerul de la Vâlcea și vine și îl arestează aici FBI, împreună cu autoritățile române. Nu pot să cred că noi, care vrem să asigurăm securitatea cibernetică a Ucrainei, nu ştim care este PC-ul de pe care s-a făcut acel site. Eu vreau să ştiu! De aceea am cerut acest raport.

Traian Băsescu
preşedinte