2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 21:23
No menu items!

Mai puțin de jumătate dintre elevii liceului “Dimitrie Bolintineanu” au picat Bac-ul. Audierile în cazul fraudei continuă la Poliția Capitalei

spot_img

Promovabilitatea la bacalaureatul susţinut la Liceul “Dimitrie Bolintineanu” din Capitală, unde sunt suspiciuni de fraudare a examenului, este de aproximativ 58%, a anunțat luni, un oficial al unităţii de învăţământ.

Procentul de promovabilitate a examenului de bacalaureat înregistat la Liceul “Dimitrie Bolintineanu” este peste media pe ţară, de 55,4 la sută, înaintea contestaţiilor.

Oficialul unității de învățământ a precizat că rata de promovabilitate a bacalaureatului înregistrată la Liceul “Dimitrie Bolintineanu” nu variază cu mult faţă de situaţiile întregistrate în anii anteriori la această unitate de învăţământ.

Potrivit sursei citate, elevii care nu au obţinut medii de promovare a bacalaureatului în această sesiune pot contesta rezultatele obţinute sau se pot prezenta în sesiuniile viitoare. Porţile Liceului “Dimitrie Bolintineanu” s-au deschis la ora 12.00, când elevii au putut intra pentru a vedea rezultatele examenului de bacalaureat.

În paralel, procurorii continuă audierea elevilor de la acest liceu, în dosarul de fraudă și corupție, în care a fost arestată directoarea unității de învățământ, Costica Vărzaru. Autoritățile nu au clarificat însă cauzele care au dus la scandalul creat vinerea trecută la acest liceu, când procurorii au dispus ca zeci de polițiști să descindă la unitatea de învățământ și să îmbarce în autocare 250 de elevi pentru a-i duce la audieri, la sediul Direcției Generale Anticorupție.

Deși procurorii au admis că au emis mandate de aducere pe numele elevilor, în paralel cu citațiile, “forțând” astfel procedura penală, procurorul general al României așteptă încă explicațiile șefilor Parchetului Capitalei pentru acest demers.

R.D.

Foto Liviu Untaru