27.1 C
București
joi, 18 august 2022 - 13:12
No menu items!

MAI: Profesionalismul lui Gheorghe Popa a contat în numirea acestuia la vârful Poliţiei

spot_img

gheorghe popa

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au făcut vineri seară o serie de precizări legate de numirea chestorului Gheorghe Popa în funcţia de adjunct al şefului Poliţiei Române, în urma informaţiilor eronate difuzate de o parte a presei pe această temă.

Astfel, potrivit MAI, ministrul Radu Stroe a luat această decizie ţinând cont de rezultatele anchetei derulate de procurorii anticorupţie în urma scandalului „Loganul”, verificările arătând că Gheorghe Popa nu doar că nu a comis vreo infracţiune, dar nici nu a încercat să comită vreo faptă penală. În plus, anchetatorii au constatat că nu a existat niciun prejudiciu în acest caz.

„Domnul Radu Stroe, ministrul Afacerilor Interne a dispus împuternicirea chestorului Popa Gheorghe în funcția amintită, ținând cont și de modul în care s-a finalizat ancheta DNA privind contractul de achiziție a unor autoturisme pentru Poliția Română. În urma anchetei DNA, a rezultat faptul că procurorii au închis dosarul reținând faptul că nu s-a comis nicio infracțiune de abuz în serviciu și nici nu s-a putut demonstra vreo tentativă. De asemenea, procurorii anticorupție au constatat că nu s-a produs nici un prejudiciu”, se arată într-un comunicat de presă remis vineri de MAI.

În plus, au precizat reprezentanţii MAI, „împuternicirea chestorului de poliție Popa Gheorghe în funcția de adjunct al Poliției Române a avut în vedere valorificarea experienței manageriale, a celei profesionale a ofițerului în domeniul criminalisticii, precum și faptul că acesta a deținut anterior funcția de inspector general al Poliției Române”. „Reamintim faptul că domnul chestor de poliție Popa Gheorghe se bucură de o bună reputație în rândul polițiștilor, dar și în mediul universitar intern și internațional”, au conchis reprezentanţii MAI.