11 C
București
luni, 8 martie 2021 - 17:31

MAI: Peste 1.100 de polițiști vor asigura măsurile de protecție cu prilejul Zilei Marinei Române

Peste 1.100 de polițiști vor asigura un climat de liniște și ordine publică în localitățile unde sunt organizate evenimente prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei Române.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au precizat, luni, într-un comunicat de presă, că Poliția de Frontieră va participa cu nave și cu personal, alături de Forțele Navale ale Ministerului Apărării Naționale, la activitățile festive care se vor desfășura în Constanța, Mangalia, Tulcea, Brăila, Giurgiu, Călărași și Orșova.

La Constanța, în intervalul orar 10.00 – 13.00, două nave ale Poliției de Frontieră (printre care și nava amiral “Ștefan cel Mare”) și una a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța vor participa la Exercițiul demonstrativ întrunit “Forțele Navale Române 17”, desfășurat pe mare, simulând o operațiune de combatere a migrației ilegale pe mare.

La Mangalia, între orele 09.00-12.00, trei nave ale Poliției de Frontieră și una a ISU Constanța vor fi implicate într-un exercițiu de abordaj al unui remorcher aparținând Statului Major al Forțelor Navale.

R.D.