3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 20:14
No menu items!

Mai mulți pompieri trimiși să intervină în județele afectate de inundații

spot_img

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a suplimentat, marți, efectivele pentru situații de urgență care acționează în județele afectate de inundații. “Din dispoziția ministrului Petre Tobă mai multe forțe și mijloace logistice au fost detașate în județele Caraș Severin, Timiș, Bacău și Neamț”, au precizat oficialii MAI într-un comunicat de presă.

“În condițiile prelungirii avertizărilor meteorologice de ploi și atenționărilor hidrologice, ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a dispus desfășurarea unor manevre de forțe prin detașarea de pompieri și mijloace de intervenție din județele fără probleme, către județele afectate de inundații.

Pentru creșterea capacității de intervenție, în sprijinul forțelor din teren, au fost dislocați suplimentar peste 150 de pompieri cu 39 de mijloace logistice și motopompe de mare capacitate”, se mai arată în comunicat MAI.

Astfel, în județul Caraș Severin (aflat sub avertizare Cod roșu de inundații) au fost trimise în sprijin 2 motopompe de mare capacitate și 4 bărci, în județul Timiș 8 motopompe, 2 autospeciale și 1 autocamion, în județul Bacău, 16 motopompe de mare capacitate, iar în județul Neamț 6 motopompe de mare capacitate.

“Acțiunea angajaților MAI are ca scop salvarea de vieți omenești și limitarea efectelor inundațiilor. În localitățile afectate de inundații se acționează cu motopompe de mare capacitate pentru extragerea apei din gospodării”, mai precizează reprezentanții MAI.

Potrivit acestora, în județele Caraș Severin și Timiș a fost crescută capacitatea operațională, întreg personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență fiind prezent la serviciu.

De la ultima informare publică din această dimineață, structurile pentru situații de urgență ale MAI au evacuat preventiv 120 de persoane din județul Caraș Severin, acestea fiind cazate în spațiile asigurate de autoritățile locale.

“În județele afectate de inundații, comitetele județene pentru situații de urgență și autoritățile locale iau toate măsurile necesare pentru sprijinirea comunităților. Ministrul Petre Tobă a cerut prefecților din aceste județe să se asigure că populația nu este expusă unor situații de risc și să solicite de îndată resurse suplimentare de intervenție acolo unde situația o impune”, se mai arată în comunicatul MAI.

R.D.