28 C
București
marți, 9 august 2022 - 0:59
No menu items!

Mai mulți lideri PNL cer demisia lui Florin Cîțu. Ei susţin convocarea unui Congres Extraordinar, opţiunea fiind ca Nicolae Ciucă să preia şefia partidului

spot_img

Zeci de lideri PNL pregătesc demiterea lui Florin Cîţu de la președinția partidului, pe fondul nemulţumirilor legate de relaţia acestuia cu cei de la PSD, care tensionează atmosfera în coaliţie, dar şi de faptul că liderul liberal nu comunică cu liderii judeţeni şi cu primarii partidului, susțin surse liberale. Potrivit surselor citate, lui Cîţu ar urma să i se ceară demisia de la şefia PNL, în caz contrar existând o majoritate care să convoace de urgenţă forul de conducere pentru declanșarea un congres extraordinar la începutul lunii aprilie, principala opţiune fiind alegerea lui Nicolae Ciucă la şefia formaţiunii.

Aceleași surse au mai arătat că 40 de lideri judeţeni, care nu îl mai vor pe Cîţu la şefia partidului, strâng deja semnături, cerându-i demisia. Schimbarea ar urma să se facă rapid, prin convocarea forului statutar, duminică. Se pregăteşte, de asemenea, un congres extraordinar, la începutul lunii aprilie, pentru ca Nicolae Ciucă să devină preşedinte al PNL.
 
Liberalii din teritoriu sunt nemulţumiţi nu doar pentru modul în care conduce Cîţu partidul, fără a comunica cu primarii şi liderii judeţeni, dar şi pentru că acesta face o opoziţie pe faţă în interiorul coaliţiei, tensionând relaţiile cu PSD.
 
O nemulţumire în plus a venit după ce Cîţu a anunţat o evaluare a miniştrilor în partid, în perspectiva unei remanieri, încercând să preia atribuţiile premierului Nicolae Ciucă. Premierul l-a confruntat, atunci, pe liderul PNL, în şedinţa conducerii partidului, spunându-i că dacă vrea război, se pricepe la acest lucru. Şi secretarul general Dan Vîlceanu este contestat în partid, el fiind un apropiat al lui Florin Cîţu. 
 

Potrivit News.ro, deputatul PNL, Robert Sighiartău, a declarat miercuri că nu ştie când va fi congresul PNL însă, „în special primarii PNL sunt îngrijoraţi, şi, dacă este cazul, indiferent când, vom avea o discuţie în interiorul partidului, tocmai pentru a avea o perspectivă pe termen mediu şi lung şi o linişte în partid”. 

„În contextul în care vom avea congres, poate fi o variantă de preşedinte”, a mai spus Sighiartău despre Nicolae Ciucă, el afirmând că premierul a crescut considerabil în sondaje, „în primul rând pentru că lumea aştepta un altfel de politician care lasă deoparte demagogia şi face politică de stat şi a demonstrat acest lucru”.

 
Raluca Dan