9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 11:27
No menu items!

Mai mulți bani pentru medicii de familie care merg acasă la pacienți pentru a-i vaccina anti-COVID

spot_img

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a anunțat, vineri, că medicii de familie care se deplasează la domiciliul pacienților pentru a-i vaccina anti-COVID vor primi mai mulți bani. Ministerul are în lucru o ordonanță în acest sens.

“Vrem să încurajăm medicii de familie, autorităţile locale şi preoţii, cei care sunt mai aproape de oamenii din mediul rural, să meargă mai departe şi să îi încurajeze să se vaccineze. În plus, avem în lucru o ordonanţă prin care oferim medicilor de familie pentru serviciul de vaccinare pe care îl oferă la domiciliul pacientului, fie că este vârstnic, fie că este nedeplasabil, fie că e mai greu deplasabil, un tarif mai mare pentru a facilita tocmai această vaccinare la domiciliu”, a spus Mihăilă.

La sfârșitul lunii aprilie, Guvernul a aprobat prin ordonanță de urgență creșterea sumei pe care medicii de familie o primesc pentru vaccinarea împotriva COVID-19 la cabinete, de la 30 de lei/persoană vaccinată, la 40 de lei/inoculare. Tariful cuprinde consultația medicală realizată de medicul de familie, administrarea serului, precum și monitorizarea și raportarea reacțiilor adverse postvaccinare.

Potrivit șefului Campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, la nivel național, există peste 2.500 de medici de familie care administrează vaccinuri anti-COVID, dintre care jumătate sunt în mediul rural.

                                                                                                                    Adina Silav