23 C
București
luni, 20 mai 2024 - 18:47
No menu items!

Mai mulți bani pentru industria de apărare. Guvernul a suplimentat bugetul Ministerului Economiei cu 25.000.000 lei 

spot_img

Guvernul a alocat suplimentar în bugetul Ministerului Economiei suma de 25 milioane lei din Fondul de rezervă pentru industria de apărare.

”A fost aprobată Hotărârea Guvernului privind suplimentarea bugetului Ministerului Economiei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022”, a anunţat Ministerul Economiei.

Guvernul a alocat suma totală de 25.000.000 lei pentru a asigura finanţarea activităţilor necesar a fi îndeplinite în perioada următoare.

„Am reuşit să aducem mai mulţi bani pentru investiţiile din industria de apărare. Prin suplimentarea bugetului Ministerului Economiei din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, această Hotărâre de Guvern revitalizează acest sector deosebit de important. Ministerul Economiei gestionează un domeniu economic strategic – menit să susţină efortul ţării noastre prin furnizarea de produse şi servicii pentru Forţele Sistemului Naţional de Apărare”, a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Totodată va asigura, ca măsură de sprijin financiar, păstrarea locurilor de muncă, menţinerea în circuitul productiv a specialiştilor în domeniu şi satisfacerea cerinţelor Forţelor Sistemului Naţional de Apărare.

”Prin această decizie reuşim să asigurăm toate condiţiile specifice necesare pentru îndeplinirea angajamentelor asumate de România prin participarea Armatei Române, cu forţe în teatrele de operaţii şi la misiunile de menţinere a păcii, alături de forţele NATO şi cele ale Uniunii Europene, dar şi menţinerea capabilităţilor naţionale necesare, în situaţii de criză sau conflict, pentru structurile de ordine publică, apărare şi siguranţă naţională” a mai precizat ministrul Economiei.

                                                                                                                Adina Silav