23.3 C
București
sâmbătă, 10 iunie 2023 - 21:30
No menu items!

Mai multe trenuri au fost anulate. Întârzieri de 90 de minute în Gara de Nord. Curse întârziate și pe Aeroportul Otopeni

spot_img

CFR Călători anunţă că, din cauza vremii nefavorabile, au fost anulate mai multe trenuri. În plus, au fost înregistrate întârzieri de zeci de minute în Gara de Nord din Capitală.

„Câteva trenuri anulate – cel de Constanţa şi Craiova, dar traficul de pasageri este preluat de alte trenuri. Acum la Bucureşti Nord sunt întârzieri, dar asta e situaţia acum, ea se poate schimba în 10 minute. Întârzierile sunt ale unui tren de la Timişoara, alte două, unul de Craiova, altul de Buzău şi unul de Galaţi, care are întârziere 10 minute”, a declarat Alina Predescu, purtător de cuvânt al CFR Călători, citat de Mediafax. 

Luni dimineață, mai multe trenuri au înregistrat întârzieri în Gara de Nord din Capitală, cea mai mare întârziere fiind de 90 de minute, în cazul unui tren care trebuie să ajungă din Craiova.

CFR Călători mai informează, pe pagina de Facebook, că, în contextul temperaturilor foarte scăzute şi al avertizărilor meteo de vreme rea, trenurile vor circula conform reglementărilor specifice condiţiilor de iarnă, la nivelul sucursalelor Bucureşti, Galaţi, Braşov, Constanţa şi Craiova s-au instituit Comandamente de Iarnă.

Totodată, pe rutele Constanţa – Mangalia, Constanţa – Medgidia – Tulcea Oraş şi Ciulnita – Slobozia Veche se reduce numărul trenurilor, traficul de călători între aceste localităţi urmând să fie preluat de restul garniturilor din grafice. De asemenea, au fost anulate trenuri şi pe rutele Caracal-Corabia, Roşiori Nord – Turnu Măgurele şi Roşiori Nord – Zimnicea.

Curse aeriene ce înregistrau întârzieri luni dimineața

Luni dimineața, mai multe curse aeriene înregistrau întârzieri și pe Aeroportul Otopeni. Astfel, la Sosiri au avut întârzieri cursa Ryanair de la Berlin, care trebuie să aterizeze la 10.30, precum şi două curse de la Sofia, cea a companiei Tarom (10.55) şi cea a companiei Bulgaria Air (10.55).

La Plecări, cursa Ryanair care trebuia să decoleze spre Roma la 10.00 a fost anulată.

La Roma a nins pentru prima dată în ultimii şase ani, iar la Sofia sunt minus 7 grade C şi ninge.