15.4 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 3:44
No menu items!

Mai multe restricții au fost adoptate în județele Galați, Dâmbovița și Sibiu

spot_img

Restaurantele, cinematografele, teatrele și cazinourile din orașul Galați și din trei comune din județ se închid timp de o săptămână din cauza creșterii numărului de cazuri de COVID-19, în timp ce în șapte orașe și comune din Dâmbovița se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o rază de o sută de metri în jurul unităţilor de învăţământ. În patru localități din Sibiu devine obligatorie purtarea măştii de protecţie în spaţiile publice deschise.

GALAȚI: Restraurante, cinematografe și cazinouri închise
 
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Galați a decis, marți, să suspende activitatea restaurantelor și cafenelelor din orașul Galați și din comunele Cuca, Șendreni și Vânători. Restaurantele și cafenelele aflate în pensiunile și hotelurile din localitățile menționate rămân deschise doar pentru clienți. De asemenea, unitățile pot prepara produse care nu se consumă la fața locului.
 
Timp de o săptămână va fi suspendată și activitatea cazinourilor, cinematografelor și teatrelor din Galați.
 
DÂMBOVIȚA: Masca obligatorie în apropierea școlilor
 
În Dâmbovița, autorităţile au adoptat, marţi, o hotărâre care instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o rază de o sută de metri în jurul unităţilor de învăţământ în localităţile în care rata de îmbolnăvire cu COVID-19 depăşeşte 1,5 la o mie de locuitori, potrivit News.ro. Măsura intră în vigoare miercuri şi se aplică, deocamdată în şapte oraşe şi comune: Credevia, Glodeni, Ocniţa, Titu, Moţăieni, Perşinari, Ulmi.
 
Obligativitatea ultimei măsuri se va institui şi pentru alte unităţi administrativ-teritoriale unde rata de incidenţă va depăşi 1,5 la o mie de locuitori, a transmis Prefectura Dâmboviţa.
 
Sunt menținute și restricțiile anterioare ce privesc funcţionarea cafenelelor, a restaurantelor din spaţii închise şi a sălilor de jocuri de noroc, în localităţile Ocniţa, Crevedia şi Gloden, dar și Titu.
 
SIBIU:Masca, obligatorie în spațiile publice deschise. Slujbe, doar în spațiu liber
 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sibiu a decis, marţi, că devine obligatorie purtarea măştii de protecţie în spaţiile publice deschise din localităţile Şelimbăr, Cârţişoara, Vurpăr şi Merghindeal, unde slujbele se vor oficia doar în curţile bisericilor şi vor fi închise majoritatea restaurantelor, începând de miercuri, 7 octombrie, până în 20 octombrie, potrivit prefectului Mircea Creţu.

„Începând cu data de 7 octombrie, ora 00.00 până la data de 20 octombrie, ora 24.00 se va institui obligaţia purtării măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura de către toate persoanele aflate pe teritoriul localităţilor Şelimbăr, Cârţişoara, Vurpăr şi Merghindeal prezente în toate spaţiile publice deschise. Se vor excepta de la această măsură copiii cu vârsta mai mică de 5 ani”, a declarat marţi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Gabriel Budescu.

Majoritatea restaurantelor vor fi închise, excepţie fac mall-ul şi marile magazine şi restaurante din lanţuri multinaţionale din localitatea Şelimbăr.