0.3 C
București
luni, 8 martie 2021 - 8:01

Mai multe drumuri din țară sunt blocate din cauza zăpezii viscolite. CNAIR a folosit mii de tone de material antiderapant

Traficul este oprit vineri dimineața pe patru drumuri din județele Alba, Arad și Botoșani din cauza zăpezii viscolite.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, traficul este oprit temporar pe drumurile județene: DJ 142L, localitatea Mihalț (Alba), DJ 793 Dieci – Revetiș (Arad) și DJ 294 Dângeni – Ungureni, DJ 293 Dumeni – Havârna (județul Botoșani din cauza zăpezii viscolite.

Polițiștii informează că nu sunt semnalate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vreunui eveniment rutier, a depunerilor de zăpadă sau altor fenomene meteorologice nefavorabile.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că în noaptea de joi spre vineri, când a fost Cod galben de vreme rea, drumarii au împrăștiat pe drumurile naționale și pe autostrăzi aproape 10.000 de tone de material antiderapant.

Cod galben de inundații pe Dunăre

Hidrologii au emis o avertizare Cod galben de inundații pe Dunăre, valabilă de vineri dimineața până în 19 februarie, la ora 12.00.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, avertizarea vizează sector aval de Portile de Fier – amonte S.H. Giurgiu, în judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman şi Giurgiu.

Hidrologii susțin că, având în vedere situaţia hidrologică actuală şi prognoza evoluţiei situaţiei hidrometeorologice din Bazinul Dunării în amonte de intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), se vor înregistra în continuare creşteri importante de debite şi niveluri pe sectorul românesc al Dunării, cu depăşirea cotelor de apărare.

Menţionăm că sectorul Dunării aval Gruia este apărat împotriva inundaţiilor prin lucrări de îndiguire, a mai informat INHGA.