11.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 22:32

Mai multe BOMBE au explodat în apropierea palatului prezidenţial din Cairo: trei persoane au murit

spot_img

Trei ofiţeri de poliţie au fost ucişi şi mai multe persoane au fost rănite, în exploziile de luni

egipt_bombe

Mai multe bombe au explodat luni în apropierea palatului prezidenţial din Cairo. În urma exploziilor, trei ofiţeri din cadrul poliţiei au fost ucişi şi mai multe persoane au fost rănite, potrivit unor surse din serviciile de securitate.

Gruparea islamistă Ajnad Masr, care a revendicat în ultimele luni mai multe atentate comise în Cairo, a avertizat că a amplasat bombe în apropierea palatului prezidenţial, situat în estul capitalei, dar a afirmat că nu le-a detonat, pentru a evita uciderea civililor.

Un colonel din cadrul poliţiei a fost ucis şi trei poliţişti răniţi luni dimineaţă într-o explozie produsă în apropierea palatului prezidenţial, a anunţat anterior o sursă din cadrul serviciilor locale de securitate.

Ulterior, un alt ofiţer a fost ucis şi mai mulţi răniţi, după ce o bombă a explodat în momentul în care forţele de securitate încercau să dezamorseze dispozitivul exploziv.

Cinci explozii au avut loc săptămâna trecută în mai multe staţii de metrou din Cairo şi, de asemenea, bombe au vizat un tribunal şi un centru de telecomunicaţii din Cairo, soldate cu doi morţi şi şase răniţi.

Atentatele intervin la împlinirea unui an de la manifestaţiile uriaşe împotriva fostului preşedinte islamist Mohamed Morsi, destituit de armată.

R.D.