8.3 C
București
miercuri, 21 aprilie 2021 - 1:41

Mai mult de jumătate din centrele de vaccinare din România nu au primit NICIO DOZĂ de vaccin

434 de centre de vaccinare anti-Covid 19 din cele 698 de centre ce au liste de așteptare la programări nu au notificat nicio persoană care vrea să se vaccineze, deoarece nu au primit nicio doză de vaccin din niciunul dintre cele trei seruri folosite în țara noastră – Pfizer, Moderna și AstraZeneca.

Campania de vaccinare merge strună, spun toți oficialii, de la șeful statului la premier, miniștri și coordonatorii campaniei de vaccinare. Numai că una declarăm și alta facem!

La data de 1 aprilie, în platforma informatică de programare la vaccinare sunt în total 734 centre active cu 940 fluxuri de vaccinare, dintre care 698 centre cu 876 fluxuri au active listele de așteptare.

Numai că doar 264 de centre din cele 698 au început notificarea persoanelor care s-au înscris pe platformă, pentru că au disponibile doze de vaccin. Restul, de 434 de centre de vaccinare sunt funcționale, dar degeaba! Nu au vaccinat pe nimeni până acum și nici așteptări prea optimiste nu au, din moment ce nu fac nicio programare. Aceste 434 de centre din toate județele dețin 404 fluxuri disponibile în platforma de programare, dar acestea sunt doar… pe hârtie, sau mai bine zis, pe platformă.

Iar diferența între cele 734 de centre deschise în total și cele 698 cu listele de de așteptare este dată de centrele care mai au vaccinuri pe stoc, adică aici te poți programa direct. Numai că degeaba au vaccinuri pe stoc, deoarece cele mai multe dintre aceste centre au ser dezvoltat de AstraZeneca, iar românii nu se îmbulzesc deloc să primească acest vaccin.

Cora Dumitrescu