9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 3:46

Mai mulți lideri PNL îl vor pe Antonescu “rezervă” la prezidențiale

spot_img

Propunerea apropiaților lui Antonescu pentru PDL: “Avem luxul de a putea opta între două nume valabile de candidat la prezidenţiale, Antonescu sau Iohannis. (…)Dacă unul dintre ei face pană, îl avem pe al doilea

Antonescu_SZ

O serie de lideri ai PNL, vicepreşedinţi sau lideri de organizaţii apropiați ai lui Crin Antonescu susţin includerea acestuia, alături de Klaus Iohannis, în cercetările sociologice care vor fi realizate împreună cu PDL pentru stabilirea candidatului comun la prezidenţiale. Asta, în ciuda faptului că Antonescu a anunțat că renunță la candidatura la prezidențiale.

Astfel, cel puţin cinci dintre apropiații lui Antonescu din PNL susţin că ar fi o greşeală “strategică” să excludă posibilitatea ca Antonescu să candideze în cele din urmă la alegerile prezidenţiale, motiv pentru care cercetările sociologice realizate de PNL şi PDL ar trebui să includă analize şi asupra fostului lider PNL.

Încă nu ştim în ce măsură Klaus Iohannis va confirma în preferinţele electorale şi cum se va adapta în noua sa poziţie. Nu ştim nici cum receptează oamenii modul în care el comunică public, dacă expunerea sa din ultima vreme l-a adus pe plus, sau pe minus“, a susţinut unul dintre vicepreşedinţii PNL, citat de MEDIAFAX. El a explicat că liberalii trebuie să aibă în vedere posibilitatea de a schimba candidatul la alegerile prezidenţiale, chiar şi în ultimul moment.

Noi avem luxul de a putea opta între două nume valabile de candidat la prezidenţiale, Antonescu sau Iohannis. Trebuie să ne păstrăm posibilitatea de manevră, în funcţie de ce ne rezervă bătălia politică. Dacă unul dintre ei face pană, îl avem pe al doilea“, a afirmat un lider de filială din PNL, potrivit MEDIAFAX.

Liderii PNL apropiaţi lui Antonescu sunt de părere că Iohannis nu va reuşi să obţină suficientă simpatie populară pentru a avea şanse reale de a câștiga al doilea tur al prezidenţialelor, din cauza “discursului sec”.

R.D.