luni, 13 iulie 2020 - 2:07

MAI: 360 de autori de infracțiuni au fost identificați în ultimele patru zile

Președintele Senatului: Guvernul a făcut o lege proastă, care pune în pericol pe toată lumea. PSD convoacă CEX

Președintele intermar al Senatului a vorbit, duminică, de la sediul PSD, despre legea carantinării și izolării, care se discută acum în parlament. Robert Cazanciuc...

Donald Trump poartă mască în public pentru prima dată în timpul pandemiei Covid-19

Președintele SUA a purtat o mască în public pentru prima dată în timpul unei vizite la un spital militar, după o scurtă plimbare cu...

Președintele Bulgariei cere demisia „Guvernului mafiot”

Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, a cerut sâmbătă demisia guvernului, despre care a spus că are un „caracter mafiot”, după percheziţii fără precedent la sediul...

Cristoiu: Afacerile medicale penale din pandemie nu vor fi anchetate de niciun procuror

Jurnalistul Ion Cristoiu acuză mecanismul prin care s-au făcut afaceri cu echipamente sanitare din bani publici pe timpul pandemiei, avertizând că niciuna nu va...

Peste 36.000 de angajați ai MAI au asigurat zilnic ordinea publică, în perioada sărbătorilor pascale

amenda politie

Un număr de 360 de autori ai unor infracțiuni au fost identificați în ultimele patru zile, dintre care 55 au fost reținuți, iar 36 arestați preventiv, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), comisar de poliție Monica Dajbog.

Monica Dajbog, a susținut marți, la sediul MAI, o declarație de presă privind misiunile desfășurate de efectivele MAI în perioada sărbătorilor pascale.

În urma analizării situației operative înregistrate în perioada 10-13 aprilie a.c. – corespunzătoare Sărbătorilor Pascale, a rezultat că la nivel național nu au fost raportate incidente majore de natură să afecteze liniștea și ordinea publică.

Așa cum știți, pentru ca românii să se poată bucura în siguranță de această importantă sărbătoare, începând de vineri, din dispoziția viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, efectivele Ministerului Afacerilor Interne au fost suplimentate, ajungând la o medie zilnică de peste 36.000 de polițiști, jandarmi, pompieri, polițiști de frontieră și angajați de la alte structuri operative.

Echipajele de poliție și jandarmerie au desfășurat zilnic, în medie, aproximativ 5.000 de misiuni de menținere și asigurare a ordinii publice, intervenind pentru aplanarea a 1.086 de stări conflictuale.

În Noaptea de Înviere, au fost asigurate măsurile de ordine publică la peste 15.000 de slujbe religioase, Ministerul Afacerilor Interne având în teren 5.000 de jandarmi, 22.000 de poliţişti şi 1.200 de pompieri.

În ultimele 4 zile au fost identificați 360 de autori ai unor infracțiuni, dintre care 55 au fost reținuți, iar 36 arestați preventiv. Forțele de poliție și jandarmerie au aplicat aproape 26.000 de sancțiuni contravenționale, dintre care peste 18.500 la regimul circulației rutiere.

Valoarea totală a amenzilor aplicate a depășit 7 milioane de lei.

Au fost constatate 1.566 de infracțiuni, dintre care 300 în flagrant.

Dintre contravențiile aplicate pe linie de poliție rutieră, 173 au fost pentru consum de alcool la volan. De vineri și până luni au fost reținute 1.291 de permise de conducere și au fost retrase 340 de certificate de înmatriculare.

În perioada analizată au fost înregistrate zilnic, în medie, 25 de accidente de circulație. Au fost aplicate aproximativ 6.300 de amenzi rutiere pentru depășirea vitezei de deplasare pe drumurile publice, în condițiile în care Poliția a avut în trafic, în fiecare zi, peste 400 de radare.

Cele mai ridicate valori de trafic au fost înregistrate ieri pe DN1, între Bușteni și Predeal, la intrarea pe Autostrada Pitești-București, pe DN 7, în județul Argeș și pe DN6, în județul Giurgiu.

Ca în fiecare an, în perioada Sărbătorilor de Paști, a fost înregistrată o creștere a numărului de persoane și vehicule care au tranzitat punctele de trecere a frontierei.

Începând de vineri și până luni, peste 422.000 de persoane au traversat principalele puncte de trecere a frontierei, dublu față de un weekend normal.

Pentru scurtarea timpului necesar formalităților de tranzitare a graniței, polițiștii de frontieră au acționat cu efective suplimentare, această măsură urmând să fie menținută și în zilele următoare, când mulți români care lucrează în străinătate vor pleca din țară.

Polițiștii de frontieră au depistat 102 persoane care încercau să tranziteze ilegal frontiera, 86 pe ieșirea din țară.

Exemplificativ este cazul înregistrat la punctul de trecere a frontierei de la Nădlac, unde 73 de cetățeni sirieni și unul irakian au încercat să iasă din țară ascunși într-un TIR condus de un cetățean turc.

După procedurile de identificare, cetățenii străini au fost transportați și cazați în Centrul de cazare a străinilor luați în custodie publică Otopeni, în vederea întocmirii documentelor pentru returnarea acestora în țara de origine.

În domeniul situațiilor de urgență, în ultimele 4 zile, inspectoratele pentru situații de urgență au intervenit la 4.682 de cazuri, dintre care, peste 3.600 de situații de acordare a asistenței medicale de urgență.

În această perioadă, pompierii au intervenit pentru stingerea a 626 de incendii, majoritatea – peste 360 – reprezentând incendii de vegetație.

În aceste zile au fost la datorie și jandarmii montani, șapte persoane fiind salvate de către aceștia din situații critice.

Piloții Inspectoratului General de Aviație al MAI au efectuat 42 de misiuni aeromedicale pentru transport de urgență, la unități medicale specializate, a unor pacienți aflați în stare gravă. Cele mai multe misiuni au fost desfășurate prin punctele aero-medicale Târgu-Mureș și București.

Precizăm că toate misiunile desfășurate în această perioadă de sărbători au fost coordonate de Centrul Național de Conducere Integrată al Ministerului Afacerilor Interne, condus în mod direct de către vicepremierul Gabriel Oprea.

Permiteți-mi ca în încheiere să transmit mulțumiri din partea viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, domnul Gabriel Oprea, pentru toți angajații Ministerului Afacerilor Interne care au fost la datorie în aceste zile și au asigurat un climat de siguranță și securitate pentru români.

comisar Monica Dajbog
purtător de cuvânt al MAI

R.D.

Fostul șef al SIE, Slviu Predoiu: Guvernanții folosesc boala pentru a dezbina

Fostul director al SIE, consultantul Silviu Predoiu, este de părere că, pe timp de pandemie, guvernanţii dictează reguli şi norme pe care le încalcă...

Cel mai mare sindicat din Sănătate cere Senatului să îndrepte anomaliile din legea carantinei

Federaţia Sanitas cere Senatului României să analizeze cu atenţie proiectul de act normativ şi să corecteze toate anomaliile pe care este pe cale să...

Protestele continuă la Tel Aviv. Israelienii cer în stradă accelerarea planurilor de ajutor economic

Mii de israelieni au demonstrat sâmbătă la Tel Aviv, supăraţi pe ceea ce ei consideră a fi răspunsul necorespunzător al guvernului la şocurile economice...

SUA își avertizează cetățenii despre „riscul crescut de detenţie arbitrară” în China

Statele Unite şi-au atenţionat sâmbătă cetăţenii asupra "riscului crescut de detenţie arbitrară" în China, într-un context de tensiuni puternice între Washington şi Beijing, relatează...

Epidemiologul Molnar Geza spune când va fi depășit al doilea vârf al epidemiei

Epidemiologul Molnar Geza a afirmat, sâmbătă, la Digi24, că numărul mare de cazuri din ultima vreme nu este răspândit egal în toată țara iar în acest...