9 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 2:53

MAI: 20.000 de poliţişti în stradă, pentru manifestările de 1 Decembrie

spot_img

95 de manifestări publice din toată ţara sunt în atenţia poliţiştilor şi jandarmilor din MAI, care acţionează cu 20.000 de oameni ai legii pentru ordinea publică.

MAI a monitorizat, la nivel național, 77 de ceremonii militare și manifestări publice în București, Alba Iulia și în municipiile reședință de județ, la care au participat mii de oameni. Pentru toate aceste manifestări, Ministerul Afacerilor Interne a asigurat măsurile de ordine și siguranță publică, nefiind înregistrate incidente.

La nivelul Centrului de monitorizare a situației operative din Ministerul Afacerilor Interne sunt în atenție alte 95 de manifestări publice care urmează a se desfășura la nivel național, în contextul sărbătorii Zilei Naționale a României. Din dispoziția ministrului afacerilor interne, Petre Tobă, peste 20.000 de  polițiști, jandarmi și pompieri vor acționa în continuare, în cursul zile de astăzi, pentru buna desfășurare a tuturor manifestărilor publice, pentru asigurarea liniștii și siguranței românilor și prevenirea faptelor antisociale.

comunicat MAI

În afara manifestărilor de 1 Decembrie, MAI a acționat noaptea trecută și în dimineața de marţi cu peste 600 de forțe și mijloace în mai multe localități din județele Giurgiu, Olt, Teleorman și Vâlcea, pentru sprijinirea populației și îndepărtarea efectelor inundațiilor de la sfârșitul săptămânii trecute. Intervențiile pompierilor, jandarmilor și polițiștilor au vizat îndepărtarea apei din curțile și grădinile oamenilor și degajarea aluviunilor de pe unele drumuri comunale. Nu sunt localități izolate, persoane evacuate sau aflate în situații de pericol, iar circulația rutieră se desfășoară normal pe toate drumurile naționale.

CNADNR a anunţat că a închis traficul rutier pe DN 13B, între km 3 şi 33, din cauza unor căderi de copaci încărcaţi cu multă zăpadă. Şoefrii sunt rugaţi să folosească rutele ocolitoare DN 13A sau DN 12 Gheorghieni.