joi, 25 februarie 2021 - 6:38

Magistrații, către conducerea DNA: Asumați-vă abuzurile din trecut. DOCUMENT

Patru asociaţii ale magistraţilor, altele decât cele care obișuiesc să critice public activitatea din justiție, dar și deciziile politice referitoare la justiție, reacţionează dur la refuzul DNA de a-şi asuma abuzurile din trecut.

Poziția magistraților, printre care asociațiile conduse de Dana Gârbovan sau Andreea Ciucă, vine după schimbul de replici dintre liderul deputaţilor UDMR şi conducerea DNA, de săptămâna trecută.

Asociația Magistraților din România (AMR), Asociația Judecătorilor pentru Apărarea Drepturilor Omului (AJADO), Uniunea Națională a Judecătorilor (UNJR) și Asociația Procurorilor din România (APR) susţin că Direcţia Naţională Anticorupţie refuză să îşi asume orice responsabilitate pentru măsurile abuzive, dovedite repetat, din anchetele penale privind judecători si procurori. Magistraţii prezintă şi lista dovezilor referitoare la abuzurile DNA.

Cele patru asociaţii condamna “lipsa de asumare de catre DNA a responsabilitatii pentru masurile si metodele abuzive pe care le-a folosit in anchetarea judecatorilor si procurorilor, ce au mers de la anchete penale deschise impotriva unor magistrati, cu consecinta indepartarii lor din functiile ocupate, pana la incalcarea secretului deliberării, la ”verificarea”, prin anchete penale, a legalitatii si temeiniciei unor hotarari judecătoreşti, cu inadmisibla incalcare a dispoziţiilor Constitutiei si legilor justitiei, ori la aducerea unor acuze penale impotriva acestora pentru fapte ce nu existau”.

CITIȚI AICI COMUNICATUL INTEGRAL