22.8 C
București
sâmbătă, 13 august 2022 - 2:39
No menu items!

Magistrații au anulat amenda primită de ÎPS Teodosie în pandemie

spot_img

Judecătorii din Constanța i-au anulat amenda Înalt Prea Sfințitului Teodosie, primită în pandemie ca urmare a nerespectării restricțiilor de atunci. Conform avocatului Adrian Cuculiș, ÎPS Teodosie fusese amendat de 3 ori, una dintre ele fiind pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu. Pentru această măsură, înaltul șprelat a intentat proces, pe care acum l-a câștigat.

ÎPS Teodosie a fost amendat de 3 ori în numai o zi, 24 ianuarie 2022. Mai întâi, poliţiştii de la IPJ Constanţa l-au amendat pentru că a participat la un eveniment dedicat Zilei Unirii Principatelor pe Faleza Cazinoului.  Apoi, episcopul a mai participat la două evenimente publice programate în aceeaşi zi, fapt pentru care poliţiştii i-au mai aplicat două amenzi în valoare de câte 1.000 de lei. Una dintre aceste amenzi a fost pentru că nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Ierarhul efectuase o vizită în Iordania, iar reglementările de atunci prevedeau o carantină de 10 zile pentru cei nevaccinaţi întorşi din această ţară.

Magistrații Judecătoriei Constanța au anulat, acum, procesul verbal de contravenţie prin care ÎPS Teodosie era amendat, în data de 24 ianuarie, pentru că nu a respectat măsura izolării la domiciliu, conform avocatului Adrian Cuculiș.

„Procesul l-am pornit în ianuarie, iar în opt luni de zile am reuşit să dovedim că ÎPS Teodosie a fost amendat pe nedrept şi izolat în mod abuziv”, a mai spus avocatul.  

M. Nedelcu