13.7 C
București
marți, 13 aprilie 2021 - 11:05

Magistrații îl vor amenda pe Mihail Vlasov dacă nu are o atitudine civilizată

Curtea de Apel îi atrage atenția lui Mihail Vlasov să se comporte civilizat, altfel îl amendează. Luna trecută, fostul șef al Camerei de Comerț a aruncat cu teancul de bani pe jos, în fața instanței.

Mihai Vlasov_SZ

 Prin decizia Camerei de Consiliu a Curții de Apel București, din 15 iulie, magistrații mențin măsura arestului la domiciliu pentru fostul șef al Camerei de comerț, Mihai Vlasov.

În baza art.348 și art.207 alin.4 și 6 C. pr. pen. constată că subzistă temeiurile care au determinat arestarea la domiciliu a inculpatului VLASOV MIHAI și menține starea de arest la domiciliu a inculpatului pe o durată de 30 de zile, de la data de 23.07.2014 la data de 21.08.2014, inclusiv (…) Respinge cererea de schimbare a locației unde se execută arestul la domiciliu ca nefondată. Atrage atenția inculpatului să aibă o atitudine civilizată în instanță, în caz contrar va fi amendat.

pronunțare Curtea de Apel București

Instanța i-a mai acordat lui Vlasov două termene de grefă, pentru studierea dosarului la bucurești. Vlasov este în arest la domiciliu la Iași, așa că el trebuie să anunțe poliția atunci când are datele stabilite pentru a putea părăsi locația, pentru studierea dosarului. Decizia Curții de apel poate fi contestată în termen de 48 de ore.

Luna trecută, fostul şef al Camerei de Comerţ şi Industrie a României spunea că reţinerea la domiciliu este o formă „perversă“ de arest, deşi el locuieşte într-un palat.Vila lui Vlasov din Iaşi este situată în apropierea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi și are o suprafaţă de 800 de metri pătraţi. În interior, Vlasov are piscină, jacuzzi, mobilier de lux.

Mihail Vlasov a fost audiat ca martor într-un dosar de cămătărie la Tribunalul Bucureşti, a aruncat cu bani în sala de judecată. Vlasov, supranumit „Împăratul“, după interceptările din acest dosar, este martor la procesul de cămătărie al clanurilor Duduianu şi Caran. În sala de judecată, Vlasov a adus cu el un teanc de bani, aruncând la un moment dat cu bancnotele pe jos. El şi-a explicat gestul spunând că a vrut să demonstreze că nu ar fi avut nevoie să ia bani cu camătă de la nimeni.

M.N.