34.7 C
București
duminică, 1 august 2021 - 14:50

Magistrații condamnați pentru corupție NU mai primesc pensii speciale. Legea a trecut de Parlament

spot_img

Plenul Senatului – Cameră decizională în acest caz – a adoptat proiectul de lege care-i lasă pe magistrații corupți fără pensiile uriașe

ciocan-justitie

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, cu 98 de voturi “pentru”, un vot “împotrivă” şi o abţinere, proiectul de lege care prevede eliminarea pensiilor speciale ale magistraţilor condamnaţi definitiv pentru fapte de corupţie. Senatul este for decizional la acest proiect de lege, astfel încât noua lege urmează să intre în vigoare după promulgarea ei de președintele Traian Băsescu și după publicarea în Monitorul Oficial.

Raportul comisiei juridice, cu amendamente admise, a fost adoptat de plen cu 95 de voturi “pentru”, un vot “împotrivă” și o abținere.

Potrivit raportului Comisiei juridice, “nu beneficiază de pensia de serviciu şi de indemnizaţie judecătorii, procurorii, magistraţii asistenţi şi personalul de specialitate juridică asimilat magistraţilor care, chiar ulterior eliberării din funcţie, au fost condamnaţi definitiv pentru o infracţiune de corupţie sau asimilată infracţiunilor de corupţie, înainte de eliberarea din funcţie“.

R.D.