6.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 2:21

Magazinele mici, cu intrarea de la stradă, posibil să fie redeschise după 15 mai. Ce alte magazine din mall-uri vor funcționa

spot_img

Magazinele mici, din cartiere, care au intrarea direct din stradă, ar putea fi redeschise după data de 15 mai, conform unor discuții din cadrul ședinței PNL la care au participat toți membrii cabinetului Orban și cei din conducerea formațiunii politice.

Marți seară a avut loc Biroul Politic Național al PNL, care s-a desfăşurat în sistem videoconferință. Potrivit unor surse politice, premierul le-a spus liderilor din teritoriu că după 15 mai intenţionează să deschidă magazinele mici, care au deschidere stradală.

Magazinele mici pot impune ca persoanele care intră să aștepte, la distanță, pentru a evita aglomerație la casă sau la rafturi. De asemenea, în condițiile în care masca va fi obligatorie în toate spațiile închise, aceste mici afaceri se pot redeschide cu respectarea măsurilor de igienă și siguranță.

Și o parte din magazinele din mall-uri va fi accesibilă publicului, dacă are intrare separată. Premierul a detaliat condițiile în această dimineață, deși la conferina de presă a bilanțului la 6 luni a cabinetului, Orban a fost ferm când a spus că mall-urile rămân închise.

“Am avut discuții și legate de deschiderea mall-urilor. Au fost prezentate situații specifice unde sunt magazine care au intrări exterioare, acelea vor fi deschise. Vor fi deschise în mall-uri farmaciile, magazinele care desfac produse alimentare, spălătoriile. Practic, o parte dintre acestea au fost deschise și în situație de urgență”, a declarat Ludovic Orban.