28.5 C
București
joi, 21 septembrie 2023 - 15:34
No menu items!

Mafiot român, precedent pentru extrădarea Elenei Udrea

spot_img

Un român urmărit internațional timp de doi pentru că înșelase 12 firme cu peste 1,5 milioane de lei reprezintă precedentul despre care vorbea ministrul Tudorel Toader în privința extrădării Elenei Udrea. 

Vergil Hampu, în vârstă de 28 de ani, a fost preluat de poliţiştii bucureşteni de pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” Otopeni, unde a fost adus, sub escortă, de poliţiştii din Costa Rica, pe 19 august 2015. 

„În urma cooperării poliţieneşti, prin Biroul Naţional Interpol din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, un bărbat din Bucureşti, urmărit la nivel internaţional pentru înşelăciuni cu un prejudiciu de peste 1.500.000 de lei, a fost preluat de poliţiştii români de la autorităţile din Costa Rica”, arăta atunci Poliţia Română, într-un comunicat de presă.

Bărbatul era Vergil Hampu, urmărit internaţional de mai bine de doi ani, după ce Tribunalul Bucureşti a emis pe numele lui, pe 18 februarie 2013, un mandat de arestare preventivă în lipsă, pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Surse judiciare explicau că, în perioada octombrie-decembrie 2011, în calitate de administrator al SC Accord International Consulting SRL, Hampu ar fi înşelat 12 firme, de la care ar fi cumpărat mărfuri pentru care a emise file CEC şi bilete la ordin, deşi nu avea bani în cont sau conturile indicate erau fictive.

R.D.