2.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 8:48
No menu items!

MAE: Un român se afla în avionul doborât în Ucraina. Era student la UMF Cluj

spot_img

Cetățeanul român aflat în aeronava companiei aeriene malaeziene, doborâtă cu o rachetă sol-aer în estul Ucrainei, avea dublă cetățenie

avion ucraina

  • UPDATE

Românul aflat în avionul doborât în Ucraina era student la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj. În aeronavă tânărul era însoțit de prietena lui, cetățean german, studentă și ea la aceeași universitate.

Tânărul a emigrat de mai mult timp, împreună cu familia lui, în Canada, dar s-a întors în România pentru a studia medicina la Cluj.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, vineri dimineață, că, potrivit informaţiilor de până la acest moment, pe lista pasagerilor avionului aparţinând companiei Malaysian Airlines doborât în estul Ucrainei se află şi numele unui român cu dublă cetăţenie.

În completarea informării de presă transmisă în această dimineaţă cu privire la tragedia aviatică din Ucraina, Ministerul Afacerilor Externe informează că – urmare a verificărilor care continuă, în vederea stabilirii identităţii tuturor pasagerilor – i-au fost furnizate noi informaţii potrivit cărora pe lista transmisă până la acest moment de compania Malaysian Airlines se regăseşte un cetăţean care deţine dublă cetăţenie, inclusiv cetăţenie română.

Ministerul Afacerilor Externe
comunicat de presă

Potrivit oficialilor MAE, familia românului a fost informată de autorităţile din ţara de domiciliu, iar autorităţile române au luat, de asemenea, legătura cu familia.

Familia victimei a precizat că nu doreşte, sub nicio formă, să fie făcute publice niciun fel de date personale.

Celula de criză de la nivelul Centralei MAE împreună cu misiunile diplomatice la Haga, Kuala Lumpur şi Kiev rămân în legătură permanentă cu oficialităţile locale până la confirmarea listei finale a pasagerilor.

R.D.