6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 21:24
No menu items!

MAE salută semnarea acordului de asociere a Ucrainei la UE

spot_img

UE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) salută semnarea vineri, la Bruxelles, a prevederilor politice ale Acordului de Asociere între Uniunea Europeană și Ucraina, potrivit unui comunicat al MAE.

“Acest act dovedește angajamentul ferm al UE de susținere a parcursului european al Ucrainei, deziderat al poporului ucrainean. (…) În contextul recentelor evenimente din Ucraina, inclusiv din peninsula Crimeea, Uniunea Europeană și Statele Membre au demonstrat atașamentul ferm față de principiile și valorile fundamentale împărtășite de poporul ucrainean, care stau la baza construcției europene democratice”, se arată în document.

Conform sursei citate, MAE susține semnarea, în cel mai scurt timp posibil, a restului de capitole ale Acordului de Asociere și a Acordului Cuprinzător și Aprofundat de Liber Schimb, care, împreună cu prevederile politice, constituie un instrument unic de formalizare a parcursului Ucrainei spre asocierea politică și integrarea economică a Ucrainei cu UE.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe arată importanța accelerării procesului de semnare a Acordului de Asociere și a Acordului Aprofundat și Cuprinzător de Liber Schimb între UE și Republica Moldova, precum și între UE și Georgia și salută decizia șefilor de stat și de guvern reuniți la Consiliul European din 20-21 martie, prin care se reconfirmă semnarea acestor documente nu mai târziu de luna iunie 2014.

D.M.