3.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 2:10
No menu items!

MAE: Prezența unui român în avionul Air Algerie nu poate fi confirmată

spot_img

MAE a obținut mai multe liste de pasageri ai zborului, care conțin neconcordanțe în ceea ce priveste numărul călătorilor

 Air Algerie

Prezența unui cetățean român în aeronava Air Algerie, prăbușită joi, nu a putut fi confirmată până în prezent, informațiile referitoare la numărul pasagerilor și cetățeniile acestora fiind contradictorii, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe.

Potrivit sursei citate, Ambasada României în Algeria a informat, vineri, Centrala MAE, că un reprezentant al Ministerului Afacerilor Externe din Algeria a revenit asupra informației comunicată oficial anterior cu privire la existența unui cetățean român la bordul avionului aparținând companiei algeriene menționate.

(Oficialul algerian — n.r.) a precizat că această informație nu a putut fi confirmată până în prezent și că există informații contradictorii cu privire la numărul pasagerilor și la cetățenia acestora. De asemenea, surse oficiale din Burkina Faso au confirmat Ambasadei României în Algeria existența unor date contradictorii cu privire la cetățenia și numărul pasagerilor

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe

MAE a transmis instrucțiuni ferme ambasadelor României în Algeria, Senegal (ambasada care gestionează și relația cu Burkina Faso), Franța și Spania să continue demersurile pentru obținerea clarificărilor care se impun, inclusiv din perspectiva aspectelor ce țin de dubla cetățenie.

De asemenea, MAE adaugă că a obținut, vineri, “din mai multe surse externe”, mai multe liste de pasageri ai zborului respectiv, care cuprind neconcordanțe în ceea ce priveste numărul de pasageri.

C.A.