19.2 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 2:36
No menu items!

MAE: Peste 200 de români infectați cu COVID-19 la un abator din Germania

spot_img

Ministerul Afacerilor Externe informează că autoritățile germane au indicat că la abatorul verificat, unde lucrează peste 500 de români din cei 700 de angajați, sunt confirmate aproximativ 300 de cazuri de infectare cu coronavirus, 200 dintre ele fiind înregistrate în rândul cetățenilor români.

Abatorul funcționează în localitatea Birkenfeld, de lângă orașul Pforzheim (landul Badden-Wurttemberg). Firma nu are angajați sezonieri, ci angajați distribuiți de o firmă de plasare de forță de muncă.

Cu privire la informația conform căreia o parte din lucrătorii români ar fi confirmați pentru infecția cu COVID-19, autoritățile germane au indicat că 300 de angajați ai abatorului sunt confirmați ca fiind infectați cu virusul COVID-19 și au fost introduși în carantină. De asemenea, la acest moment nu există date concrete cu privire la cetățenia persoanelor infectate, însă majoritatea acestora (peste 200) sunt cetățeni români. MAE precizează că, în conformitate cu datele comunicate de autoritățile germane, dintre cei contaminați, majoritatea sunt asimptomatici sau prezintă simptome ușoare. Doar cinci persoane au necesitat tratament în regim de spitalizare, două dintre acestea fiind între timp externate. Într-un singur caz, la una din cele 2 persoane deja externate, s-a impus ventilarea mecanică.

MAE menționează că până la acest moment, la nivelul Ambasadei României la Berlin și la nivelul Consulatului General al României la Stuttgart nu au fost primite solicitări de asistență din partea cetățenilor români menționați.