19.7 C
București
duminică, 20 iunie 2021 - 13:27

MAE: Medicii sunt rezervați în a da un prognostic în cazul românilor răniți în accidentul din Cehia

spot_img

Cei trei cetățeni români internați în spital după accidentul care a avut loc marți în Cehia sunt, în prezent, în stare inconștientă, medicii fiind rezervați în a da un prognostic, precizează reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe (MAE), într-un comunicat de presă remis miercuri.

Potrivit MAE, un consul din cadrul Ambasadei României la Praga s-a deplasat, în regim de urgență, în seara de marți, la Spitalul Universitar din orașul Plzen pentru a obține date actualizate de la cadrele medicale privind starea de sănătate a cetățenilor români internați și pentru a o monitoriza constant.

Toți cei trei cetățeni români internați sunt, în prezent, în stare inconștientă, medicii fiind rezervați în a da un prognostic. Misiunea diplomatică este în legătură cu familiile celor trei cetățeni români spitalizați“, precizează reprezentanții MAE.

“MAE a solicitat autorităților române competente identificarea și înștiințarea, în regim de urgență, a familiilor din țară ale persoanelor decedate în urma accidentului”, se mai arată în comunicatul de presă.

“În prezent, trupurile neînsuflețite ale celor patru cetățeni români se află la o companie de pompe funebre din Plzen, de unde vor fi transportate la Institutul de Medicină Legală din aceeași localitate, pentru autopsie”, mai precizează oficialii MAE.

Reprezentanții MAE subliniază că Ambasada României la Praga monitorizează cu prioritate cazul, menține permanent legătura cu autoritățile competente locale și cu reprezentanții spitalului în care se află internați cetățenii români, continuând acordarea asistenței consulare de specialitate, în limita competențelor legale.

Marți, Ambasada României la Praga a fost informată de poliția cehă cu privire la producerea unui accident rutier, pe autostrada D5 (Praga – Nurenberg), în dreptul orașului Plzen, soldat cu decesul a patru cetățeni români și rănirea altor trei.

R.D.