15 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 15:56
No menu items!

MAE: În aeronava doborâtă din Ucraina nu se aflau români. Naționalitățile victimelor

spot_img

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că nu se confirmă prezenţa niciunui cetăţean de naţionalitate română pe lista pasagerilor aeronavei Malaysia Airlines şi care s-a prăbuşit în estul Ucrainei.

avion ucraina

Ministerul Afacerilor Externe al României informează că în urma verificărilor întreprinse de Celula de criză, nu se confirmă prezenţa niciunui cetăţean de naţionalitate română pe lista pasagerilor aeronavei de linie Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines care efectua zborul MH17 pe ruta Amsterdam – Kuala Lumpur şi care s-a prăbuşit în estul Ucrainei.

Celula de criză de la nivelul Centralei MAE împreună cu misiunile diplomatice la Haga, Kuala Lumpur şi Kiev rămân în legătură permanentă cu oficialităţile locale până la confirmarea listei finale a pasagerilor.

Vicepreşedintele departamentului european al companiei Malaysia Airlines a anunţat, în noaptea de joi spre vineri, naționalitățile celor identificați de la bordul avionului prăbuşit în Ucraina.

La bord au fost 283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului. Au fost identificați 154 de olandezi, 27 de australieni, 23 de malaysieni, 11 indonezieni, 6 britanici, 4 germani, 4 belgieni, 3 filipinezi şi 1 canadian. Naţionalitatea a peste 50 de persoane urmează să fie stabilită.

Ministerul belgian de Externe a precizat la rândul său că în accident au murit cinci cetăţeni belgieni, ci nu patru. De asemenea, preşedintele francez, François Hollande, a declarat joi seara că la bordul avionului “puteau fi mai mulţi cetăţeni francezi”.

Un avion de linie malaysian care decolase din Amsterdam şi se îndrepta spre Kuala Lumpur s-a prăbuşit joi în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de separatiştii proruşi, provocând moartea a aproape 300 de persoane.

Autorităţile de la Kiev şi rebelii s-au acuzat reciproc de lansarea unei rachete care ar fi provocat catastrofa, fără ca vreun element material să permită stabilirea cu siguranţă a acestei ipoteze. Oficiali americanii au declarat că avionul malaysian a fost doborât de o rachetă sol-aer, dar originea acesteia rămâne nesigură.

S.M.