-3.6 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 8:52
No menu items!

MAE emite atenționări privind protestele din Slovenia și frigul din Croația

spot_img

MAE emite atenționări privind protestele din Slovenia și frigul din Croația

Ministerul de Externe atenționează în privința călătoriilor în Slovenia, unde joi sunt programate proteste de amploare, și de asemenea, în legătură cu temperaturile scăzute din Croația, unde traficul este perturbat.

Conform informării Poliţiei, în capitala Sloveniei vor avea loc joi proteste, care se vor desfășura cel mai probabil, în Piaţa Congresului, din Ljubljana, după ora 17:00, ceea ce va conduce la impunerea unor restricţii de trafic în apropierea acestor locații.

În  acest sens, MAE atenționează cetățenii români aflaţi în Ljubljana să evite zonele din apropierea protestelor, inclusiv centrul Ljubljanei.

Totodată, Ministerul de Externe avertizează cetăţenii români în legătură cu temperaturile scăzute din Croaţia, după ninsorile abundente de săptămâna trecută şi furtunile de zăpadă. Traficul terestru, maritim şi cel aerian au fost perturbate, iar trenurile au înregistrat întârzieri cuprinse între 60-200 de minute, unele curse fiind anulate. Mai multe linii de feribot au fost, de asemenea, anulate. În Zagreb au fost raportate anulări sau întârzieri ale curselor de transport public. De asemenea, au fost înregistrate întreruperi în furnizarea energiei electrice în unele zone ale capitalei, informează MAE.  C.I.