10.8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 1:25

MAE: După cutremurul din Nepal, au fost identificați 19 români care sunt în afara pericolului

spot_img

Misiunea diplomatică din zonă nu a primit nicio confirmare oficială conform căreia vreuna dintre victime ar fi cetățean român

cutremur_nepal

Eforturile de salvare au fost intensificate, numeroase ţări şi organizaţii internaţionale au trimis ajutoare. Conform oficialilor din Nepal, până duminică, bilanțul depășea 1.910 de morţi şi 4.625 de răniţi. Printre morți se numără 17 alpinişti, care erau pe Muntele Everest, au fost uciși de o avalanșă.

Cel puţin 700 de persoane au murit numai în capitală, Kathmandu, un oraş cu aproximativ un milion de locuitori, unde numeroase case sunt vechi și construite unele lângă altele, înghesuite.

Cutremurul cu magnitudinea 7,9, cel mai grav din Nepal din ultimii 81 de ani, a declanşat o avalanşă pe Muntele Everest, care a îngropat parţial tabăra de bază folosită de alpiniştii care urcă pe cel mai înalt vârf din lume, la un an după ce o avalanşă a provocat moartea a 16 ghizi nepalezi. Cadavrele a 17 alpinişti au fost recuperate de pe Everest duminică, dar alte câteva sute de persoane, multe dintre ele rănite, rămân blocate pe munte.

S.M.