9.3 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 4:50

MAE condamnă atacul terorist din China, soldat cu 31 de morţi

spot_img

MAE îşi exprimă compasiunea faţă de persoanele rănite şi transmite condoleanţe membrilor familiilor victimelor atacului terorist

mae

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) îşi exprimă profunda preocupare şi condamnă atacul terorist produs, joi, în provincia Xinjiang din China, care s-a soldat cu 31 de morţi şi peste 90 de răniţi, informează MAE.

Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă profunda preocupare în legătură cu atacul terorist produs la 22 mai 2014, într-o piaţă publică din localitatea Urumqi, provincia Xinjiang din China, care s-a soldat cu 31 de morţi şi peste 90 de răniţi. Ministerul Afacerilor Externe îşi exprimă compasiunea faţă de persoanele rănite şi transmite cele mai sincere condoleanţe membrilor familiilor victimelor acestui atac. În conformitate cu sprijinul constant pentru respectarea dreptului internaţional, Ministerul Afacerilor Externe condamnă orice fel de acţiune teroristă sau bazată pe violenţă de genul acestui atac soldat cu pierderi de vieţi omeneşti şi răniţi.

MAE
comunicat de presă

Treizeci și unu de persoane și-au pierdut viața și peste 90 au fost rănite în atentatul comis, joi dimineață, într-o piață în aer liber din Urumqi, capitala regiunii musulmane chineze Xinjiang, conform agenției Xinhua.

Două vehicule de teren au intrat în incinta unei pieţe, unul explodând în mijlocul mulţimii, potrivit presei de stat care, la fel ca autorităţile, evocă un “act terorist” în centrul acestei regiuni în care o parte a populaţiei respinge tutela Beijingului.

D.M.