9.4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 22:38
No menu items!

MAE: Cetățenii români să evite călătoriile în Libia

spot_img

MAE le recomandă cetățenilor români să ia în considerare părăsirea teritoriului libian

mae-500x358

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) face un apel către cetățenii români să evite călătoriile în Libia, pe fondul deteriorării accentuate a situației de securitate din această țară, iar celor care se află în zonă le recomandă să ia în considerare părăsirea teritoriului libian, se arată într-un comunicat al MAE

Cetățenii români care decid să rămână în continuare în Libia, pe proprie răspundere, în pofida degradării situației generale și a recomandărilor MAE, trebuie să manifeste prudență maximă și să mențină contactul permanent cu Ambasada României la Tripoli. MAE informează cetățenii români că starea de conflict  din Libia escaladează, având loc confruntări armate puternice între milițiile rivale, în special în zonele Tripoli și Benghazi. Astfel de incidente s-au extins cu o frecvență semnificativă și în alte zone din Libia. Activitățile grupărilor criminale (respectiv asasinate, răpiri, jafuri, furturi de mașini) contribuie, de asemenea, la menținerea unei stări generalizate de insecuritate.

MAE
comunicat de presă

Potrivit sursei citate, frontierele terestre cu Egipt, Algeria, Ciad, Niger și Sudan sunt închise, singurul punct de frontieră terestră deschis fiind cel cu Tunisia. Totodată, aeroportul internațional din Tripoli este grav afectat și inutilizabil, existând în acest moment o singură posibilitate, respectiv aeroportul din Misrata (la 200 km est de Tripoli).

D.M.