3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 20:23
No menu items!

MAE: Cei 15 turişti români blocaţi în Cisiordania au plecat spre România

spot_img

Reprezentantul român al Oficiului din Ramallah a însoţit grupul de 15 cetăţeni români pe tot parcursul traseului din Cisiordania, până la Aeroportul Internaţional din Tel Aviv

 israel

Cei 15 turişti români care erau blocaţi joi în Cisiordania au ajuns în cursul serii la Tel Aviv, iar azi-noapte s-au îmbarcat într-o cursă Tarom cu destinaţia Bucureşti, informează Ministerul Afacerilor Externe.

Mai mulţi turişti români blocaţi în Cisiordania au refuzat să se întoarcă în România, urmând să revină, în cursul serii de joi, în Turcia, unde se aflau în vacanţă în momentul în care au decis să facă o excursie în Israel, preciza joi MAE.

”În continuarea demersurilor întreprinse de Ministerul român al Afacerilor Externe în sprijinul celor 15 cetăţeni români aflaţi în Cisiordania, vă comunicăm că, pe tot parcursul acestei zile (joi – n.r.), grupul a fost asistat permanent de reprezentanţii Ambasadei României la Tel Aviv şi ai Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah. Precizăm că reprezentantul Oficiului român de la Ramallah s-a deplasat, de îndată, la hotelul unde erau cazaţi cetăţenii români, unde a discutat cu aceştia, după care i-a asistat pe tot parcursul zilei”, relatează MAE.

Conform sursei citate, în jurul orei 18.00, reprezentantul român al Oficiului din Ramallah a însoţit grupul de 15 cetăţeni români pe tot parcursul traseului din Cisiordania, până la Aeroportul Internaţional din Tel Aviv. La sosirea grupului la Tel Aviv, consulul Ambasadei României la Tel Aviv s-a alăturat echipei consulare de la Ramallah şi au asistat cetăţenii români, pe toată durata procedurii de înregistrare şi de control al paşapoartelor.

Având în vedere că cei 15 cetăţeni români aveau bilete pentru o cursă programată joi seară pe ruta Tel Aviv – Antalya, însă acest zbor nu a fost confirmat până la ora 22.00, s-a identificat soluţia de îmbarcare la un zbor aparţinând companiei Tarom, ce opera, în cursul nopţii de joi spre vineri, pe ruta Tel Aviv – Bucureşti. De altfel, toţi cetăţenii români au solicitat sprijinul pentru îmbarcarea cu destinaţia Bucureşti. Astfel, în jurul orei 23.00, grupul a fost condus la porţile de îmbarcare de echipa consulară română. Aeronava a decolat de la Tel Aviv, la ora 00.45 cu destinaţia Bucureşti, precizează MAE.

C.A.