1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 2:57
No menu items!

MAE: Autorităţile spaniole s-au angajat să termine în 10 zile testele ADN la victimele accidentului

spot_img

MAE: Autorităţile române analizează toate posibilităţile legale privind repatrierea trupurilor neînsufleţite ale victimelor accidentului

accident spania

Autorităţile spaniole s-au angajat să finalizeze în 10 zile efectuarea testelor ADN ale românilor decedaţi în accidentul produs marţi seara pe o autostradă din provincia Alicante, a informat, joi, Ministerul Afacerilor Externe (MAE), precizând că, după identificare, se vor întocmi paşapoartele mortuare necesare repatrierii.

În prezent, autorităţile spaniole derulează procedurile specifice în astfel de situaţii, respectiv efectuarea testelor ADN ale victimelor accidentului, pe care s-au angajat să le finalizeze în cel mai scurt timp posibil (maxim 10 zile). După realizarea acestor probe se vor emite rapoartele medico-legale pe baza cărora se vor putea întocmi certificatele de deces, respectiv paşapoartele mortuare necesare repatrierii cetăţenilor decedaţi în România“, arată Ministerul de Externe.

Potrivit MAE, autorităţile române analizează toate posibilităţile legale privind repatrierea trupurilor neînsufleţite ale victimelor accidentului, inclusiv prin societăţile de asigurări implicate.

În marja Consiliului Afaceri Externe de marţi, ministrul de externe, Titus Corlăţean, a abordat situaţia cazului victimelor accidentului cu omologul său spaniol, José Manuel García-Margallo, care i-a transmis un mesaj de condoleanţe şi l-a asigurat de întregul sprijin din partea autorităţilor spaniole pentru gestionarea în cele mai bune condiţii a acestui caz, mai arată MAE.

Mai mulți români și-au pierdut viața într-un accident rutier petrecut în provincia Alicante, după ce un camion a trecut pe contrasens și a lovit furgoneta în care se deplasau.

D.M.