9.6 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 20:48

MAE: Atenționarea de călătorie în Germania se prelungește din cauza grevelor

spot_img

Toate zborurile către aeroporturile Frankfurt, Munchen și Dusseldorf sunt afectate de greva Organizației Independente a Însoțitorilor de Zbor – Uniunea Personalului de Cabină din care face parte personal de zbor din mai multe companii aeriene.

Astfel, pentru perioada 11-13 noiembrie, conform MAE, în intervalul orar 04.00-23.59, toate cursele vor fi anulate sau întârziate, fiind vorba despre 930 de zboruri, la care sa estimat că vor fi afectate aproximativ 10.000 de călători.

Grevele de la Lufthansa nu afectează și activitatea subsidiarelor Lufthansa CityLine, Germanwings, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Airlines, Swiss și Brussels Airlines, care nu sunt afectate de grevă și se derulează de la / către Frankfurt, Dusseldorf și Munchen, conform programului.

Lufthansa încearcă să limiteze cât mai mult posibil efectele grevei și să informeze pasagerii din timp referitor la eventuale modificări ale programului zborurilor. Se recomandă informarea, în prealabil, privind starea zborurilor, accesând pagina dedicată de Internet www.lufthansa.com.

comunicat MAE

Ministerul Afacerilor Externe reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația ‘Călătorește în siguranță’, care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale.

UFO, sindicatul personalului navigant al Lufthansa, a demarat greva vinerea trecută, din cauza condițiilor de pensionare anticipată.