0 C
București
vineri, 8 decembrie 2023 - 8:34
No menu items!

MAE atenționează românii care călătoresc în SUA

spot_img

 

uraganul sandy

MAE îi atenţionează pe cetăţenii români care intenționează să călătorească în SUA cu privire la faptul că în 12 state a fost declarată stare de urgenţă din pricina uraganului Sandy, care a  provocat pagube uriașe pe coasta de est a Statelor Unite.

Statele care se află sub stare de urgență sunt Connecticut, Delaware, District of Columbia, Maine, Maryland, Massachussets, New Hampshire, New Jersey, New York, Pennsylvania, Rhode Island și Virginia, autoritățile locale transmițând locuitorilor să își procure provizii de mâncare și baterii.

În District of Columbia, reprezentanții autorităților locale au luat măsuri de pregătire a populației pentru întreruperi de curent și inundații, distribuind saci de nisip. Totodată, au fost instalate generatoare în intersecţiile unde semafoarele ar putea fi afectate.

Numeroase curse aeriene au fost anulate, iar mare parte din zboruri au întârzieri  majore.

Cetăţenii români din Statele Unite se pot adresa în caz de necesitate misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare de pe teritoriul SUA şi Canada, informațiile de contact regăsindu-se pe site, la secţiunea “Misiuni diplomatice”.