3.1 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 23:44
No menu items!

MAE atenționează asupra condițiilor dificile din trafic, în Ungaria

spot_img

MAE atenționează asupra condițiilor dificile din trafic, în Ungaria

Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români asupra condiţiilor dificile de trafic de pe teritoriul Ungariei, ca urmare a ninsorilor abundente înregistrate în ultimele 24 de ore.

Potrivit unui comunicat al MAE circulaţia rutieră a fost afectată în mod considerabil pe următoarele artere din Ungaria: drumul naţional 43 (Szeged – Nădlac), pe aria localităţii Apatfalva, unde sunt blocate peste 100 de autovehicule (autoturisme, camioane, autocare, tiruri) şi pe autostrada M43, a cărei ieşire spre Nădlac a fost închisă de către poliţie pentru a se evita un ambuteiaj suplimentar.

„Coloana de maşini pe autostradă se întinde până la ieşirea de pe M43 spre Totkomlos. Pentru decongestionarea blocajului de pe raza localităţii Apatfalva a fost creată o cale alternativă de circulaţie spre punctul de trecere a frontierei româno-ungare de la Turnu”, mai informează MAE.

Ministerul român mai precizează că a fost reluată circulaţia prin punctele de trecere a frontierei româno-ungare de la Cenad şi Nădlac.

Informaţii în timp real privind starea drumurilor pe teritoriul Ungariei pot fi obţinute telefonic apelând numărul 00361-336.2400, interior 0, sau accesând site-ul web www.utinform.hu.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă ca pagina web a MAE (www.mae.ro), rubrica Sfaturi de călătorie – Alerte de călătorie (http://www.mae.ro/travel-alerts) să fie consultată periodic.