13.1 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 3:15

MAE: Atacul la adresa minorului român, incalificabil

spot_img

MAE solicită autorităţilor franceze să ia toate măsurile necesare pentru aducerea în faţa justiţiei a responsabililor

mae-500x358

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) consideră că actul căruia i-a căzut victimă minorul agresat în Franţa este “cu totul incalificabil” şi îşi exprimă aşteptarea ca autorităţile franceze să ia toate măsurile necesare pentru aducerea în faţa justiţiei a persoanelor responsabile.

Ministerul Afacerilor Externe solicită autorităţilor franceze să clarifice în cel mai scurt timp circumstanţele în care s-au produs evenimentele de la Pierrefitte-sur-Seine, din data de 13 iunie 2014, relatate de mass-media. De asemenea, MAE îşi exprimă aşteptarea ca autorităţile franceze să ia toate măsurile necesare pentru identificarea şi aducerea în faţa justiţiei a persoanelor responsabile de atrocităţile comise asupra unui cetăţean minor presupus de origine română.

MAE
comunicat de presă

Ministerul de Externe consideră “cu totul incalificabil actul căruia i-a căzut victimă minorul agresat” în localitatea franceză Pierrefitte-sur-Seine. Potrivit MAE “un asemenea act nu îşi găseşte absolut nicio justificare”

De asemenea, MAE mai precizează că autorităţile române apreciază luările publice de poziţie la cel mai înalt nivel ale autorităţilor franceze (preşedinte, prim-ministru, ministru de interne), cu privire la acest caz.

Totodată, MAE constată cu maximă preocupare faptul că asemenea acte incalificabile, de o violenţă extremă, cărora le cad victime cetăţeni europeni, inclusiv români, sunt, într-o anume măsură, şi rezultatul manifestării publice de  atitudini  xenofobe şi, adesea, rasiste, din ce în ce mai prezente în abordările unora dintre politicienii din spaţiul european“, se mai arată în comunicat.

Un minor rom român se afla între viaţă şi moarte luni seara, după ce a fost bătut de aproximativ 12 persoane care-l suspectau de comiterea unor spargeri într-o localitate din departamentul Seine-Saint-Denis, în zona central-nordică a Franţei.

D.M.