-2.8 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022 - 8:06
No menu items!

MAE anunţă repatrierea a trei marinari români de pe o navă arestată în Malaezia

spot_img

Rm-Pioneer

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că vineri au fost repatriaţi trei marinari români aflaţi pe nava RM Pioneer, arestată la 22 august 2013, din ordinul Amiralităţii Malaeziene.

După reţinerea navei, Ambasada României la Kuala Lumpur a păstrat permanent contactul cu marinarii aflaţi pe RM Pioneer şi a întreprins demersuri pe lângă autorităţile malaieziene, managerul navei, WEM Lines Grecia, cât şi pe lângă firmele de avocatură ale companiilor creditoare, se arată într-un comunicat al ministerului, citat de Mediafax.

Totodată, Ambasada României la Kuala Lumpur a realizat demersurile necesare în vederea repatrierii în cele mai bune condiţii a marinarilor români, precum şi pentru plata salariilor restante. Aceştia au fost plasaţi de o companie de crewing din Constanţa.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă marinarilor români care doresc să lucreze pe nave ale unor proprietari sau armatori străini să se informeze în prealabil asupra situaţiei în care se află navele, asupra litigiilor comerciale în care acestea sunt implicate şi să se angajeze prin intermediul unor agenţii de crewing cu o bună reputaţie (care nu au trimis marinari pe nave reţinute, sechestrate sau arestate), acreditate de Autoritatea Navală Română.

Lucian Mera