MAE a publicat declarația pentru votul din străinătate. DESCARCĂ AICI

Păstrarea în funcția de ministru a lui Titus Corlățean depinde de modul în care se vor desfășura alegerile de pe 16 noiembrie în secțiile din afara României

alegeri-prezidentiale

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că a pus la dispoziție pe site-ul propriu declaraţia pe propria răspundere pe care cetățenii români care vor vota în străinătate la turul al doilea al prezidențialelor va trebui să o completeze.

”Conform deciziei BEC nr. 125D din data de 4 noiembrie, emisă ca urmare a întrevederii și pe baza propunerilor ministrului afacerilor externe, MAE pune la dispoziția cetățenilor români care vor vota în străinătate la turul doi de scrutin pentru alegerea Preşedintelui României formularul declarației pe proprie răspundere”, se arată într-un comunicat de presă.

Prin acest formular, cetățenii români din străinătate declară pe proprie răspundere că nu au mai votat sau că nu vor mai vota și la altă secție, pentru a se evita votul multiplu.

Completarea declaraţiei este o condiţie necesară exercitării dreptului la vot, prevăzută de Legea Nr. 370/ 2004 pentru alegerea Preşedintelui României.

MAE atrage atenția că formularul poate fi completat de titular înainte de a intra în secţia de votare, dar semnarea şi datarea sa se vor face în faţa membrilor secţiei de votare.

La alegerile de duminică, mii de cetățeni români nu au putut să voteze la multe din secțiile din străinătate, din cauza aglomerației. Cei care ajungeau în interiorul secției, erau obligați să completeze declarația în momentul identificării și preluării ștampilei, fapt care a dus la întârzieri și formarea de cozi.

Formularul poate fi descărcat și de aici

NICIUN COMENTARIU