9 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 13:46
No menu items!

MAE: 19 cetățeni români și familiile acestora, repatriați din Fâșia Gaza

spot_img

Misiunile diplomatice ale României din zonă au acordat, de la declanșarea crizei, sprijin și asistență consulară cetățenilor români și membrilor familiilor acestora care au solicitat evacuarea din zona de conflict și repatrierea

 romani repatriati din siria

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că 19 cetățeni români și membri de familie ai acestora au fost repatriați, ca urmare a agravării stării de insecuritate din ultimele zile din Fâșia Gaza.

MAE anunță în cadrul unui comunicat că este cea de-a doua operațiune de evacuare a cetățenilor români de la momentul declanșării conflictului din regiune, iar la solicitarea autorităților de la Budapesta, împreună cu grupul de cetățeni români, a fost evacuat și repatriat și un cetățean maghiar.

Costurile întregii operațiuni de evacuare au fost suportate din bugetul Ministerului Afacerilor Externe, susține sursa citată.

În sprijinul demersurilor de asistență consulară la fața locului, din Centrala MAE au fost retrimise la Tel Aviv și Amman două echipe mobile consulare.

Potrivit documentului citat, misiunile diplomatice ale României din zonă au acordat, de la declanșarea crizei, sprijin și asistență consulară cetățenilor români și membrilor familiilor acestora care au solicitat evacuarea din zona de conflict și repatrierea.

Numărul persoanelor evacuate din Fâșia Gaza de către statul român ajunge astfel la 103, informează MAE.

C.A.