-2.3 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 21:04
No menu items!

MAE: 122 de români și 62 de cetățeni europeni, repatriați din Maroc. Vor fi testați și pentru Omicron

spot_img

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat, joi seară, că 122 de români şi 62 de cetăţeni europeni care erau blocaţi în Maroc, în urma suspendării zborurilor comerciale, au fost îmbarcaţi în aeronava care operează cursa specială pentru repatriere. Aceasta urmează să ajungă joi seară la Bucureşti. 

Reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică anunţă că nicio persoană nu prezintă simptome de boală, nicio persoană nu prezintă simptome de infectare cu virusul SARS-CoV-2. “Ca măsură suplimentară, persoanele vor fi testate şi li se va recomanda să rămână în autoizolare până la aflarea rezultatului testului”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică. 

În cazul în care rezultatul testului este negativ, cetăţenii repatriaţi din Maroc, ţară aflată în zona verde, vor rămâne în contact cu autorităţile medicale pentru a depista orice semn al apariţiei eventualelor simptome. 
 
În cazul în care rezultatul este pozitiv, persoanele respective vor fi transportate la unităţi medicale pentru investigaţii şi monitorizare, iar proba va fi trimisă în laboratoare specializate pentru secvenţiere, în vederea stabilirii variantei de tulpină, au precizat autoritățile. 
 

Zborul special organizat la iniţiativa Guvernului României pentru repatrierea cetăţenilor români blocaţi temporar în Maroc a decolat din Marrakesh la ora 15:00 (ora României), în urma îndeplinirii cu succes a tuturor procedurilor şi formalităţilor necesare, aeronava fiind aşteptată să aterizeze la Bucureşti în jurul orelor 19:30 (ora României).

“Lista de pasageri îmbarcaţi la bordul aeronavei, elaborată ca urmare a demersurilor active ale MAE, prin Ambasada României de la Rabat, inclusiv pe baza solicitărilor de asistenţă consulară primite din partea misiunilor diplomatice ale altor state membre UE acreditate în Maroc, cuprinde 184 de persoane, după cum urmează: 122 de cetăţeni români şi 62 cetăţeni europeni (4 cetăţeni bulgari, 15 cetăţeni croaţi, 2 cetăţeni greci, 22 cetăţeni polonezi, 12 cetăţeni ungari, 2 cetăţeni lituanieni, 4 cetăţeni sloveni şi un cetăţean austriac)”, a mai precizat MAE.

Raluca Dan