22.7 C
București
marți, 3 octombrie 2023 - 13:43
No menu items!

Made in China pentru filmul „Avatar”

spot_img

China pregăteşte un „rival” pentru filmul „Avatar”: „Scopul echipei noastre este ca «Bainiaoyi» să concureze cu «Avatar»”

 avatar

O companie de producţie din China vrea să realizeze o peliculă „rivală” celei regizate de James Cameron în 2009, „Avatar”, care a devenit filmul cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei, după ce a vândut bilete în valoare de 2,78 miliarde de dolari la nivel internaţional.

Conform hollywoodreporter.com, pelicula intitulată „Bainiaoyi”, care va fi realizată cu ajutorul tehnologiei 3D şi va avea la bază folclorul chinez, va fi lansată la sfârşitul anului 2016, a anunţat agenţia Xinhua News.

Filmul este bazat pe cultura populară a minorităţii etnice Zhuang, un grup originar din Guangxi, desemnat de Ministerul chinez al Culturii ca având importanţă majoră la nivelul patrimoniului naţional.

Xinhua News afirmă că povestea se va concentra în jurul unui tânăr bărbat numit Guka ce încearcă să găsească „bainiaoyi”, o piesă vestimentară magică, pentru a-l ajuta să învingă un dragon ce torturează populaţia Zhuang.

Filmul va fi produs de compania chineză Century Media Company, mai multe personalităţi din industria cinematografică fiind cooptate în echipa peliculei. Printre aceştia se numără specialiştii în efecte speciale care au lucrat la „Avatar” şi „Piraţii în Caraibe”, dar şi scenaristul filmelor „Terminator 2” şi „Cum să îţi dresezi dragonul”, filme cu un mare succes în China.

„Scopul echipei noastre este ca «Bainiaoyi» să concureze cu «Avatar»”, a declarat Zhao Song, directorul general al Beijing Chinese Century Media Company. Acesta a mai spus că speră ca această producţie „să devină cel mai bun film care să reprezinte cultura clasică chineză, lansat la nivel internaţional”.

Filmările pentru această peliculă vor debuta în mai 2015, în Hengxian, un district din sudul regiunii autonome chineze Guangxi Zhuang. Filmul va fi lansat în capitala regiunii Nanning, la sfârşitul anului 2016

C.A.