Mădălin Voicu: Sunt agățat fără niciun fel de vină

Deputatul Mădălin Voicu și-a studiat și vineri, la Camera Deputaților, dosarul în care procurorii DNA cer reținerea și arestarea sa pentru fapte de corupție. Parlamentarul consideră că este „agățat fără niciun fel de vină”.

Mădălin Voicu a precizat că nu vrea să politizeze acest caz, chiar dacă „alții îl politizează”, dar crede că este „agățat fără niciun fel de vină”. Cu toate acestea, deputatul a spus că se supune legii „în condițiile în care presupun, la fel cum am presupus, că legea este dreaptă, că se va face un fel de ordine”.

Voicu a subliniat că nu o să influențeze colegii, iar în plenul Camerei Deputaților la votul final asupra cererii DNA o să își spună punctul de vedere. „Întrebările voastre, la care pot să am și un răspuns, vin în defavoarea mea. Pentru că eu am un punct de vedere și știu bine ce fac, ce am făcut sau ce nu am făcut mai bine spus. Problema este a instanței, a deciziei pe care o va lua Comisia juridică luni și a hotărârii Parlamentului dacă sunt sau nu vinovat pentru lucrurile astea. Nu am de ce să mă apăr. Nu vreau să îmi construiesc apărare, pentru că în condițiile pe care le știm eu consider că nu am o vină pe care să poată să mi-o impute cineva”, a explicat Voicu.

Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influență, fals în declarații și spălare de bani, toate în formă continuată.

Biroul permanent al Camerei Deputaților a decis, miercuri, să trimită Comisiei juridice cererile DNA pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun. Materialul probator are 19 volume, adică aproximativ 4.900 de pagini, fiind vorba de un dosar comun pentru cei doi deputați.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU