Mădălin Voicu scapă şi de cauţiune şi de control judiciar. Instanţa a respins solicitarea DNA

Instanţa supremă a admis definitiv plângerea lui Mădălin Voicu, pentru care procurorii DNA au dispus control judiciar cu o cauţiune de 500.000 de lei.

Decizia ÎCCJ a fost pronunţată în Cameră de Consiliu.

Admite plângerea formulată de inculpatul Voicu Mădălin Ştefan împotriva ordonanţei procurorului, dispusă la 18.02.2016 în dosarul nr.7/P/2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie. Desfiinţează ordonanţa. Revocă măsura preventivă a controlului judiciar pe cauţiune dispusă în ce-l priveşte pe inculpat. Cheltuielile judiciare ocazionate de judecarea plângerii rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în Cameră de Consiliu, astăzi, 24 februarie 2016.

decizie ÎCCJ

DNA a cerut, săptămâna trecută, încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, pentru trafic de influenţă, fals în declaraţii, deturnare de fonduri, spălare de bani. Pentru Mădălin Voicu, votul a fost împotrivă, iar pentru Nicolae Păun, deputaţii au votat reţinerea, iar în cursul zilei de astăzi votează pentru sau împotriva arestării sale.

M. N.

NICIUN COMENTARIU